חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 42685-03-10

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
42685-03-10
1.7.2012
בפני :
ערן נווה

- נגד -
:
קודחי אבו דאהוד בע"מ ח.פ. 513191445
:
חיים ישראלי ובניו בע"מ ח.פ. 510977382
פסק-דין

ביום 24.6.12 נתנו הצדדים הסכמתם למתן פס"ד מנומק על סמך סיכומים שהוגשו לתיק זה אשר התנהל בעבר בפני כב' השופט אליעזר שחורי, אשר פרש לגימלאות וכן הודיעו, כי אין בדעתם לצרף עמדה נוספת מעבר לסיכומים אשר הוגשו לתיק.

לאחר שעיינתי בסיכומים ובחומר, אני נותן בזאת את פסיקתי:

בפניי תביעה ותביעה שכנגד. התביעות עניינן בהסכם מיום 15.4.03 לפיו קבלה הנתבעת רשות ליטול כמויות עפר ואבן מחלקה 3 בגוש 19460, לגרוס את האבן ולהשתמש בחומר לצורך תשתיות בכביש 89, הכביש שבין נהריה למעלות-תרשיחא.

התובעת הינה חברה שבשליטת מר ג'אדללה עאמר מחורפיש, ושמה "קודחי אבו דאוד בע"מ" (להלן: "התובעת").

הנתבעת הינה חב' ישראלי ובניו בע"מ והיא ביצעה במועדים הרלוונטיים עבודות בכביש 89 כקבלן משנה של חברה אחרת אשר זכתה במכרז "דרך מס' 89 צומת אלקוש - גשר נחל כזיב", להלן "הנתבעת").

בתאריך 15.4.03 נכרת הסכם בין הצדדים והנתבעת קבלה רשות לחפור ולהוציא אבן בחלקה הנ"ל ולגרוס את האבן על מנת להתאים את התוצר למילוי בכביש. ההסכם צורף כנספח ג' לתצהירו של מר סאלח עאמר מחורפיש, אחיו של בעל השליטה בחברה ואחד מבעלי הזכויות הרשומים בחלקה הנ"ל. תנאי ההסכם היו כדלקמן:

"1. תבוצע מדידה של מצב קיים בגבולות החלקה ע"י המודדים של חב' קודחי אבו דאהוד בע"מ בתיאום עם מודדים מחב' חיים ישראלי ובניו בע"מ, אשר יקבלו לידם מפה לאחר המדידה וקובץ בדיסקט לבדיקה לפני התחלת החפירה.

2. יבוצע חישוף וחפירה של העפר, והחומר אשר לא מתאים לגריסה ולמילוי יעורם בצד החלקה ויוחזר למילוי בגמר העבודה יחד עם עודפי החפירה מהכביש.

במידה וזה לא יספיק לסתום את הבור אשר נוצר, תעשה חפירה בחלקה באזור התחתון הסמוך לכביש כדי לסתום את הבור.

3. חב' חיים ישראלי ובניו בע"מ רשאית לאחסן חומר מעודפי חפירה, לשנע אבן מהסביבה ולבצע עבודות גריסה במגרסה אשר תושם בחלקה.

4. תקופת הביצוע בהערכה, ל-20 חודשים מיום הצבת המגרסה בחלקה.

5. בגמר העבודה תבוצע מדידת מצב קיים פעם נוספת, ההפרש בין המדידה הראשונה לבין המדידה השנייה, יהווה את כמות האבן אשר נלקחה מהחלקה.

חב' חיים ישראלי ובניו בע"מ תשלום 4.5 ש"ח/מ"ק על ההפרש לאחר המדידה השנייה.

6. במידה והעבודה תופסק מכל סיבה שהיא, תעשה מדידה וישולם רק עבור כמות האבן שנלקחה בפועל.

חב' חיים ישראלי ובניו בע"מ תשלם מקדמה בסך 20,000 ש"ח, כנגד חשבונית, לחב' קודחי אבו דאהוד בע"מ, סכום שיקוזז בחשבון מכמות המ"ק אשר יילקחו מהחלקה".

אין חולק, כי הנתבעת שילמה את דמי הקדימה הנקובים בהסכם, דרישת ההחזר של דמי הקדימה היא עילת התביעה שכנגד.

מר סאלח עאמר מבהיר בתצהיר במקום עדות ראשית מיום 13.10.10, כי בסמוך לאחר חתימת ההסכם ולפני תחילת ביצוע העבודות, מודד מטעם התובעת בשם פקרי נימר מכפר חורפיש ביצע מדידות של מצב קיים כולל טופוגרפיה (גבהים).

עם סיום העבודה בשטח או בסמוך לכך אותו מודד ערך מדידות וחישובים לגבי מצב קיים לאחר ביצוע העבודה וקבע בחוות דעת, כי כמות החומר שנלקח מן החלקה מסתכמת ב-12,569.55 מ"ק.

עפ"י הנתונים הללו זכאית התובעת לתשלום מן הנתבעת בסך 56,563 ש"ח וכאשר מביאים בחשבון את סכום המקדמה ששולמה, נותרה יתרה לתשלום בסך 36,563 ש"ח ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית ליום הגשת התביעה (24.3.10), עומד החוב על סך 54,446 ש"ח ומכיוון שחוב זה לא שולם למרות דרישות חוזרות ונשנות, הוגשה התביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>